Τηλ: +357 99 644644 | Φαξ: +357 22 701616 | Email: epoet@cyta.com.cy

Δελτίο Τύπου Παγκύπριας Συνδιάσκεψης ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ) 2022

Το Σάββατο 03/12/2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ξενοδοχείο «Atlantica Miramare» στην Λεμεσό η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη 2022 ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ – ΣΕΚ).

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος κ. Χάρης Μίλλας εκ μέρους του Προέδρου του Δ.Σ της CYTA, ο Ανώτερος Δ/ντης Επιχειρησιακής Διαχείρισης εκ μέρους του ΑΕΔ,  ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ κ. Ανδρέας Μάτσας, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΗΟ – ΣΕΚ κ. Ανδρέας Ηλία, η Πρόεδρος του Σερβικού Συνδικάτου κα Marina Zdravković και ο Πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ, κ. Δημήτρης Φούκας. Στο Συνέδριο επίσης αντιπροσωπεύθηκαν και οι Συντεχνίες που δραστηριοποιούνται στη CYTA.

Τον απολογισμό της Έκθεσης Δράσης της ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ – ΣΕΚ) 2022 κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας  κ. Ηλία Δημητρίου.

Στις εργασίες του Συνεδρίου έγινε παρουσίαση και θεματική ανάλυση του θέματος «Αλλαγές, Προοπτικές και μέλλον της CYTA στην ψηφιοποιημένη εποχή» από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ της CYTA κ. Χάρη Μίλλα.

Ξεχωριστή στιγμή η τιμητική βράβευση από την ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ – ΣΕΚ) της Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας κα. Κλέλιας Βασιλείου για την διαχρονική και έμπρακτη στήριξη της σε θέματα Κοινωνικής Ευθύνης και περιβάλλοντος της ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ – ΣΕΚ). Συμμετείχε και έθεσε υπό την αιγίδα της, την δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε στην Κοινότητα Αγίων Βαβατσινιάς μετά από την φονική πυρκαγιά στις Ορεινές περιοχές Λεμεσού και Λάρνακας καθώς και την συμβολική εκδήλωση καθαρισμού, στο «Αιωνόβιο Δάσος» στην περιοχή Διονύσου Αττικής.

Στη συνέχεια εκατό και πλέον σύνεδροι ενέκριναν σειρά ψηφισμάτων για την CYTA και τους εργαζόμενους γενικότερα, και διαμόρφωσαν με ομόφωνες αποφάσεις το πλάνο των Προγραμματικών Αρχών και υλοποίησης των δράσεων για την επόμενη χρονιά με κυριότερες τις:

  1. Αναβάθμιση του Ωρομίσθιου Προσωπικού μέσα από το καθεστώς του Αορίστου Χρόνου και την περεταίρω ανέλιξη τους σε θέσεις προαγωγή.
  2. Αναβάθμιση Μέσου Προσωπικού.
  3. Εξουσιοδοτείται η διαπραγματευτική ομάδα να χειριστεί την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2019 – 2021.
  4. Εξουσιοδοτείται η διαπραγματευτική ομάδα να χειριστεί το θέμα της Θεσμικής Καινοτομίας.
  5. Θεσμός Αποποίησης. Αλλαγή των υφιστάμενων κριτηρίων.