Τηλ: +357 99 644644 | Φαξ: +357 22 701616 | Email: epoet@cyta.com.cy

Η Cyta Ελλάδος εγκαινιάζει την είσοδο της στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

phellas1Πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης στις 3 Δεκεμβρίου 2009, επίσημη δεξίωση της Cyta Ελλάδος με αφορμή την έναρξη εμπορικής δραστηριότητας της εταιρείας στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής της Θεσσαλονίκης καθώς και εκπρόσωποι του κυπριακού κράτους.

Η έναρξη εμπορικής δραστηριότητας της Cyta στην Ελλάδα μόλις ένα χρόνο πριν, στηρίχθηκε στην ανάληψη του έργου της Κοινωνίας της Πληροφορίας με σκοπό την τόνωση της ζήτησης ευρυζωνικών υπηρεσιών και τη διάδοσή τους στην ελληνική περιφέρεια. Έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς το παραπάνω έργο, η εταιρεία επεκτείνει τώρα τη δράση της και στα μεγάλα αστικά κέντρα, επιλέγοντας συνειδητά τη Θεσσαλονίκη -το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας- ως τον πρώτο μεγάλο σταθμό ενόψει της σταδιακής πανελλαδικής της επέκτασης.

Η Cyta Ελλάδας που έχει συσταθεί ως εταιρεία το 2007 ως θυγατρική εταιρεία της Cyta, έκλεισε πρόσφατα τον πρώτο χρόνο εμπορικής της δραστηριότητας στην Ελλάδα. Η Cyta Ελλάδας ουσιαστικά “πάτησε πόδι” στην ελληνική αγορά αναλαμβάνοντας τη Ζώνη 5 του έργου της Κοινωνίας της Πληροφορίας «Χρηματοδότηση επιχειρήσεων για την ανάπτυξη της Ευρυζωνικής Πρόσβασης στις Περιφέρειες της Ελλάδας» στην οποία περιλαμβάνονται οι νομοί Φλωρίνης, Πέλλας, Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Ημαθίας, Ηρακλείου, Λασιθίου, τα νησιά του Αργοσαρωνικού Αίγινα, Πόρος, Αγκίστρι και οι δήμοι Σαλαμίνας και Αμπελακίων.

Οι δυο άξονες του παραπάνω έργου ολοκληρώθηκαν από τη Cyta στις αρχές του 2009, ενώ μετά από 4 μήνες εμπορικής λειτουργίας η εταιρεία κάλυψε τη μέγιστη διαθέσιμη δημόσια δαπάνη για τις ενέργειες του Άξονα ΙΙ (τόνωση ζήτησης ευρυζωνικών υπηρεσιών).

Στο πλαίσιο του σχεδίου της για πανελλαδική επέκταση, η Cyta Ελλάδας έχει διευρύνει την παρουσία της και σε περιοχές εκτός της Ζώνης 5 και συγκεκριμένα σε Ρέθυμνο και Χανιά καλύπτοντας και τους τέσσερις νομούς της Κρήτης. Τώρα αρχίζει με τους πρώτους ενεργούς συνδρομητές της και στη Θεσσαλονίκη με στόχο σύντομα να επεκταθεί στην Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα και άλλα μικρά και μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας.

Ήδη, το ιδιόκτητο οπτικό δίκτυο της εταιρείας υπερβαίνει σε μήκος τα 1600 χλμ.το οποίο εκτείνεται σε όλη την επικράτεια των νομών όπου δραστηριοποιείται, ενώ την υψηλή αποδοχή του κοινού στις περιοχές δραστηριοποίησης επιβεβαιώνει ο αριθμός των πελατών που ξεπερνά σήμερα τους 49.000. Η επένδυση της Cyta στην Ελλάδα υπερβαίνει τα 65 εκατ. Ευρώ (η επιδότηση από την ΚτΠ είναι γύρω στα 16 εκατ. και τα 49 εκατ. προέρχονται από τα αποθεματικά της μητρικής Cyta) γεγονός που υπογραμμίζει τη σοβαρότητα του εγχειρήματος της μητρικής Cyta στη χώρα. Η μητρική Cyta δείχνοντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της εταιρείας για ανάπτυξη και επέκταση θα ενισχύσει περαιτέρω το επενδυτικό πρόγραμμα διπλασιάζοντας σχεδόν το επενδυτικό κεφάλαιο της στην εταιρεία. Η εταιρεία στηριζόμενη στα δικά της πόδια θα εξασφαλίσει δάνειο που θα αυξήσει σύντομα το επενδυτικό κεφάλαιο της εταιρείας σε περίπου 130 εκατ. €. Στις προτεραιότητες της Cyta Ελλάδας είναι η ανάπτυξη ιδιόκτητου δικτύου μέσα στη πόλη της Θεσσαλονίκης με οπτικές ίνες που θα την καταστήσουν ανεξάρτητη στο αστικό δίκτυο μεταφοράς.

Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες internet και σταθερής τηλεφωνίας και αντίστοιχα, πακέτα 2play (internet + σταθερή) και 1play (internet) για οικιακούς και εταιρικούς πελάτες (σε τιμές που ξεκινούν από τα €15,49 ευρώ/μήνα, εκκρεμούν 11.000 αιτήσεις για νέες συνδέσεις και στόχος για το 2009 είναι πέραν των 50.000 πελάτες και για το 2010 οι 100.000 πελάτες.

Η εταιρεία δίνει μεγάλη έμφαση στον τομέα εξυπηρέτησης των πελατών και είναι ενδεικτικό ότι από τα 277 άτομα που απασχολεί στην Ελλάδα τα 148 ασχολούνται με το συγκεκριμένο τομέα, ενώ όσον αφορά στο χρόνο απόκρισης στα αιτήματα των πελατών στόχος είναι να κατέβει κάτω από τα 30 δευτερόλεπτα. Στη Θεσσαλονίκη πρόσφατα προχώρησε σε ενοικίαση χώρου, κέντρου εξυπηρέτησης πελατών και γραφείων, σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης (γωνία οδών Μητροπόλεως και Κομνινών), επιπρόσθετα δε υπάρχει ειδική ομάδα τεχνικής υποστήριξης με ιδιόκτητο στόλο οχημάτων.

Χαρακτηριστικά είναι τα δημοσιεύματα του τύπου και των κέντρων πληροφόρησης της πόλης της Θεσσαλονίκης μετά την πρόσφατη δημοσιογραφική διάσκεψη της εταιρείας:

«Οι εκπρόσωποι της εταιρείας συνεχίζουν να τονίζουν ανά πάσα στιγμή ότι “Ήρθαμε στην Ελλάδα για να μείνουμε”, δεν αποκλείουν την περίπτωση εξαγοράς κάποιου τηλεπικοινωνιακού παρόχου “όποτε κριθεί συμφέρον” και, απαντώντας σε σχετικές φήμες περί πώλησης των υπηρεσιών κάτω του κόστους δήλωσαν ότι: “Δεν πουλάμε κάτω από το κέρδος, αλλά με λογικό κέρδος”.

Απομένει να δούμε πότε η εταιρεία θα επεκταθεί και στην Αττική, καθώς και την προσθήκη στη γκάμα των πακέτων της, υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και διαδραστικής τηλεόρασης. Στο τελευταίο να συμπληρώσουμε ότι κατέχει τα δικαιώματα μετάδοσης αγώνων UEFA Champions League και Εuropa League….»

«Με εντατικούς ρυθμούς θα συνεχιστεί και τη νέα χρονιά η επέκταση της Cyta στην ελληνική αγορά, όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Cyta Ελλάδος και Ανώτερος Διευθυντής της Cyta Κύπρου Μιχάλης Αχιλλέως, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους επιτυχημένης εμπορικής λειτουργίας της εταιρείας.
Η Cyta ανακοίνωσε παράλληλα την έναρξη δραστηριότητας από τον Νοέμβριο και στη Θεσσαλονίκη, το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό σταθμό για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας…..»

«Με αφορμή την είσοδο στο νομό, τόσο ο Πρόεδρος της Cyta, Στάθης Κιττής, όσο και ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας Φώτιος Σαββίδης, στάθηκαν στη σοβαρότητα της παρουσίας της Cyta στην ελληνική αγορά και στις άριστες προδιαγραφές που διαθέτει για ένα ανεξάρτητο και κερδοφόρο μέλλον στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κιττής υπογράμμισε: “Οι βάσεις της μητρικής και η απόλυτη στήριξή της τόσο σε τεχνογνωσία όσο και σε οικονομικούς πόρους υπήρξαν εφαλτήριο για να κτιστεί αυτό για το οποίο σήμερα, ένα μόλις χρόνο μετά, νιώθουμε όλοι υπερήφανοι. Σε μια αγορά εξαιρετικά ανταγωνιστική την οποία χαρακτηρίζει η έντονη τάση συγχωνεύσεων και εξαγορών στο χώρο αποδείξαμε ότι μία εταιρεία μπορεί, όταν γνωρίζει πως, να σταθεί μόνη της δίπλα στους υπόλοιπους παρόχους”.

Ο κ. Σαββίδης συμπλήρωσε με τη σειρά του ότι η Cyta Κύπρου έχει παράδοση στην επιτυχία, γεγονός που αποτελεί εγγύηση για την πολύ καλή πορεία της και στην Ελλάδα: “Στην Κύπρο είμαστε ο κορυφαίος πάροχος. Στην Ελλάδα ήδη ξεπεράσαμε τους αρχικούς στρατηγικούς στόχους, γεγονός που μας ενθαρρύνει να διεκδικήσουμε με αξιώσεις μία θέση ανάμεσα στους πρώτους. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η ελληνική αγορά, αν και ώριμη, παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης”….»

Στη σημαντική επένδυση της Cyta στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο κ. Μιχάλης Ε. Αχιλλέως, Γενικός Διευθυντής της Cyta Ελλάδος και Ανώτερος Διευθυντής της Cyta Κύπρου, ο οποίος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Την εμπειρία που αποκτήσαμε στην ελληνική αγορά την αξιοποιούμε σήμερα προς όφελος των Θεσσαλονικιών και όλων των Ελλήνων. Πιστεύουμε ότι η τακτική μας να αντιμετωπίζουμε τον πελάτη με ειλικρίνεια, η επένδυση μας στη διατήρηση της σχέσης μαζί του και μετά την πώληση και οι εντατικές προσπάθειες για συνεχή βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών θα πείσουν το κοινό της Θεσσαλονίκης να μας εμπιστευθεί. Έχουμε να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό και αυτή η διαφοροποίηση πιστεύουμε ότι έχει αρχίσει να περνά και στη συνείδηση του κοινού, το οποίο ήδη μας τιμά με την προτίμησή του». Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του στα πιο κάτω:

«Πολλές φορές έχω ερωτηθεί εάν ο Πελάτης διαφοροποιείται στην Ελλάδα σε σύγκριση με την Κύπρο ή αν αλλάζει το προφίλ του ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή. Πιστεύω ειλικρινά ότι η ύπαρξη πελατών με περίπλοκες ή εντελώς διαφορετικές συνήθειες από χώρα σε χώρα ή από πόλη σε πόλη, είναι ένας μύθος. Όπου και αν πάμε, αυτό που συναντάμε είναι μόνο ανθρώπους με ξεκάθαρες απαιτήσεις, τους οποίους οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε πάντα με αίσθημα ευθύνης και κυρίως, με ειλικρίνεια. Η εμπειρία μας μάς έχει δείξει ότι τίποτα δε νικά την ειλικρίνεια. Ειλικρίνεια για το ποιος είσαι και το τι προσφέρεις πραγματικά.

Για εμάς όταν ένας πάροχος επενδύει σε υποδομές, καταβάλλει εντατικές προσπάθειες για τη συνεχή βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών, φροντίζει ανελλιπώς για τη διατήρηση της σχέσης του με τον πελάτη και μετά την πώληση και προσπαθεί να είναι συνεπής σε όσα υπόσχεται κερδίζει την εμπιστοσύνη του πελάτη, ανεξαρτήτως γεωγραφικών ορίων.

Στη Cyta θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλοι οι παραπάνω παράγοντες είναι η αιτία διαφοροποίησής μας. Προσπαθούμε καθημερινά και με πάθος να τηρούμε τις υποσχέσεις μας. Απέναντι στον πελάτη, απέναντι στους ανθρώπους της εταιρείας μας. Ο υψηλός αριθμός πελατών μας συγκριτικά με το μικρό διάστημα παρουσίας μας στην Ελλάδα, είναι μία καλή αρχή και ένας σοβαρός λόγος για να παραμείνουμε αισιόδοξοι για το μέλλον μας.»

Αντίστοιχους χαιρετισμούς απηύθυναν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τόσο ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρίστος Πατσαλίδης όσο ο κ. Στάθης Κιττής, Διευθύνων Σύμβουλος της Cyta όσο και ο κ. Φώτης Σαββίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Cyta Ελλάδος και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta. Όλοι στάθηκαν στο βαθύ αίσθημα ευθύνης και την ευαισθησία της εταιρείας απέναντι στον πελάτη, στην τεχνογνωσία και τις αξίες της μητρικής Cyta και στην αυστηρή προσήλωσή της σε ανώτερες προδιαγραφές.

Στην δεξίωση προσκλήθηκαν και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Cyta και δημοσιογράφοι από την Κύπρο. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Cyta εκπροσώπησαν πέντε από τα μέλη του οι κ. κ. Στάθης Κιττής Πρόεδρος και τα μέλη Χρίστος Αντούνας, Χρίστος Κυριάκου, Γεώργιος Κωνσταντίνου και Γεώργιος Χαρή. Την Γενική Διεύθυνση της Cyta εκπροσωπούσε ο ΑΕΔ κ. Φώτιος Σαββίδης, Αξιοσημείωτη είναι η φιλική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε μεταξύ των μελών του ΔΣ της Cyta και των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα θέματα που απασχολούν τον Οργανισμό και να εκτιμήσουν το έργο που επιτελείται στην Ελλάδα. Τα μέλη του ΔΣ της Cyta ο ΑΕΔ και ο Ανώτερος Διευθυντής και Γενικός Διευθυντής της Cyta Ελλάδος μαζί με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μαζί σε γνωστό εστιατόριο στην περιοχή των Λαδάδικων.

Ο Ανώτερος Διευθυντής και Γενικός Διευθυντής της Cyta Ελλάδος την επομένη μέρα ξενάγησε τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων στο νέο χώρο που πρόσφατα ενοικιάστηκε στη Θεσσαλονίκη για σκοπούς γραφείων και εξυπηρέτησης πελατών και σε ξενοδοχείο της πόλης παρουσίασε το έργο της εταιρείας και τους άμεσους στόχους.