Τηλ: +357 99 644644 | Φαξ: +357 22 701616 | Email: epoet@cyta.com.cy

Εκδρομή ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ) στην Ιορδανία

 

Πραγματοποιήθηκε από τις 13-17 Ιουνίου εκδρομή της ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ) στην Ιορδανία.

Με την άφιξη μας την πρώτη μέρα έγινε πανοραμική ξενάγηση της αρχαίας πρωτεύουσας της Ιορδανίας και ξενάγηση στην Ακρόπολη με την εκπληκτική θέα της παλιάς πόλης και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο.

Την Δεύτερη μέρα επισκεφθήκαμε την πόλη Μάνταπα που θεωρείται η «πόλη των Ψηφιδωτών» στην Ιορδανία. Είδαμε τον παλαιότερο σωζόμενο χάρτη των Αγίων Τόπων που χρονολογείται στα μέσα του 6ου μχ., και την Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια ανεβήκαμε στο όρος Νέμπο όπου πιστεύεται ότι είναι ο τόπος ταφής του Μωυσή. Θαυμάσαμε την υπέροχη θέα των γύρω περιοχών και της Νεκράς Θάλασσας που ήταν και ο επόμενος προορισμός. Εκεί κάναμε το μπάνιο μας απολαμβάνοντας την λάσπη και τις ευεργετικές ιδιότητες του αλμυρού νερού της Νεκράς Θάλασσας.

Την επόμενη μέρα επισκεφθήκαμε την πόλη Αλ Καράκ και το κάστρο των Σταυροφόρων που βρίσκεται εκεί, ένα από τα τρία μεγαλύτερα κάστρα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Στη συνέχεια προχωρήσαμε στην έρημο Ουάντι Ράμ ή την έρημο του Λόρενς της Αραβίας για μια μοναδική εμπειρία με σαφάρι στους εκπληκτικούς αμμόλοφους και στο φαράγγι του φεγγαριού. Γεμάτο με πολύχρωμη άμμο και βουνά από ψαμμίτη και γρανίτη, το Ουάντι Ράμ χαρακτηρίστηκε από την Ουνέσκο ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Διανυκτερεύσαμε στην πολυτελή κατασκήνωση στο Ουάντι Ράμ, αφού προηγούμενος γευθήκαμε το παραδοσιακό δείπνο από τους βεδουίνους κάτω από τον έναστρο ουρανό της ερήμου.

Την 4η μέρα επισκεφθήκαμε την ιστορική και αρχαιολογική πόλη της Πέτρας. Στην Πέτρα οι Ναβαταίοι μετέτρεψαν ένα ερημικό τόπο σε πλούσια μητρόπολη. Εντυπωσιακά κτίρια και ναοί, θέατρο και μεγαλοπρεπή ταφικά μνημεία κοσμούν αυτό το φυσικό οχυρό που φωλιάζει καλά προφυλαγμένο σε ένα λεκανοπέδιο.. Σύμφωνα με το New7Wonders of the World θαύματα του κόσμου η Πέτρα ψηφίστηκε σαν ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου μέσα από 200 μνημεία που διασώζονται μέχρι σήμερα.