Τηλ: +357 99 644644 | Φαξ: +357 22 701616 | Email: epoet@cyta.com.cy

Εγκύκλιος προς το προσωπικό για Θεσμική Καινοτομία και μετεξέλιξη του προσωπικού της Cyta και Θυγατρικών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όπως είναι ήδη γνωστό, την περασμένη Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, σε μια λιτή τελετή που έλαβε χώρα στη Μεγάλη Αίθουσα Συνεδριάσεων του ΔΣ στα Κεντρικά Γραφεία, υπεγράφη το Μνημόνιο Συναντίληψης όσον αφορά την Θεσμική Καινοτομία και την μετεξέλιξη του Προσωπικού.

Για να φτάσουμε στην κατάληξη αυτή προηγήθηκαν πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ των τεσσάρων συνδικαλιστικών οργανώσεων, της ΕΠΟΕΤ(ΟΗΟ)ΣΕΚ, της ΑΣΕΤ–Cyta, της ΠΑΣΕ–ΑΤΗΚ (ΠΟΑΣO)  και της ΣΗΔΗΚΕΚ(ΠΕΟ)-Cyta, μαζί με την Διοίκηση και την Διεύθυνση του Οργανισμού και απαιτήθηκε επίπονη και πολύ σκληρή δουλειά από τις διαπραγματευτικές ομάδες των συνδικαλιστικών οργανώσεων, σε πλήρη συνεννόηση πάντα με τα συλλογικά τους όργανα.

Εδώ οφείλουμε να εκφράσουμε την εκτίμηση και την ευαρέσκεια μας, για τους χειρισμούς, τόσο του Προέδρου του ΔΣ κύριου Μιχάλη Ιωαννίδη, καθώς και των συνεργατών του στο ΔΣ, για τον σεβασμό τον οποίο επέδειξαν, απέναντι στις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και την ευελιξία τους να προσαρμόζουν τις θέσεις της πλευράς τους, σε σχέση με την ευαισθησία και τις επιφυλάξεις των ΣΟ.

Το συνδικαλιστικό κίνημα στη Cyta, ενωμένο και ισχυρό, απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι η δράση του διέπεται, εκτός από την υπευθυνότητα και τον ορθολογισμό που το χαρακτήριζε πάντα και από σύγχρονες αντιλήψεις και πολιτικές, που ευθυγραμμίζουν την προσπάθεια για την βιωσιμότητα και την περαιτέρω ανάπτυξη του Οργανισμού, μαζί με τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των εργαζομένων.

Τολμήσαμε συνειδητά και με πλήρη επίγνωση των επιδιώξεων μας, κατανοώντας τα μηνύματα και τις επιταγές των καιρών, να προχωρήσουμε σε μια τεράστια αλλαγή στη Δομή, στη λειτουργία και την ευελιξία του Οργανισμού, στην μετεξέλιξη και αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα, μια μεγάλης μερίδας εργαζομένων, όπως είναι το Ωρομίσθιο προσωπικό και οι εργαζόμενοι στις θυγατρικές, καθώς και στην εισαγωγή και ανάπτυξη σύγχρονων και αξιοκρατικών μεθόδων αξιολόγησης, ανέλιξης και  αμοιβής.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κατάληξη αυτής της πορείας των τελευταίων μηνών με την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης, δεν είναι το τέλος του δρόμου σε αυτή την διαδικασία. Μέσα σε αυτό το συμφωνημένο πλαίσιο, θα συνεχιστεί και θα ενταθεί ο διάλογος πάνω σε όλα τα θέματα, με στόχο να καταλήξουμε σύντομα σε μια οριστική πρόταση συμφωνίας με την Διοίκηση του Οργανισμού, για το μέλλον της Cyta,  πάντοτε μέσα στα πλαίσια του Δημόσιου της χαρακτήρα και της αποστολής της σαν ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Κύπρο.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα στη Cyta θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων. Συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος σε κάθε προσπάθεια μεγιστοποίησης της αξίας του Οργανισμού, προς όφελος των εργαζομένων και της κοινωνίας γενικότερα, αλλά παράλληλα και ακοίμητος φρουρός για να προστατεύει από κάθε επιβουλή, τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του προσωπικού.

“Σύμφωνα με την θεωρία του Δαρβίνου, επιβιώνει ως είδος αυτό που είναι πιο ισχυρό. Λέγεται δε, ότι ισχυρότερος είναι αυτός που έχει την μεγαλύτερη ευελιξία, όσον αφορά στην προσαρμοστικότητά του στο περιβάλλον και τις απαιτήσεις του.”

Υ.Γ. Οι συνδικαλιστικές Οργανώσεις ΕΠΟΕΤ(ΟΗΟ)ΣΕΚ, ΑΣΕΤ–Cyta, ΠΑΣΕ–ΑΤΗΚ (ΠΟΑΣO)  και ΣΗΔΗΚΕΚ(ΠΕΟ)-Cyta, για να  ενημερώσουν πληρέστερα το προσωπικό, όσον αφορά το περιεχόμενο του μνημονίου συναντίληψης, διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα στο Αμφιθέατρο των ΚΔΓ, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, μεταξύ των ωρών 13.00 και 14.30 και προσκαλούν όσους ενδιαφέρονται, να παρευρεθούν. Η ενημερωτική συνάντηση θα μεταδίδεται και μέσω τηλεδιάσκεψης και μπορούν όσοι θέλουν να την παρακολουθήσουν μέσω του σχετικού συνδέσμου που θα αποσταλεί έγκαιρα στο προσωπικό, πριν την εκδήλωση.

 

Εκ των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων,

ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ)

ΑΣΕΤ-Cyta

ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ

ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ-Cyta