Τηλ: +357 99 644644 | Φαξ: +357 22 701616 | Email: epoet@cyta.com.cy

Call to Action: European Parliament elections 2024 – UNI Europa EU Manifesto


«Προς μια Ευρωπαϊκή Ένωση που βάζει τους εργαζόμενους στην πρώτη θέση»

Αγαπητέ ευρωβουλευτή/ΚΟΜΜΑ,

Ως μέλος της UNI Europa, της ευρωπαϊκής συνδικαλιστικής ομοσπονδίας εργαζομένων στον τομέα των υπηρεσιών, η UNION NAME είναι περήφανη που σας παρουσιάζει το μανιφέστο μας για τις Ευρωεκλογές 2024: «Προς μια Ευρωπαϊκή Ένωση που Βάζει τους Εργαζομένους Πρώτα». Το μανιφέστο μας περικλείει το στρατηγικό μας όραμα για τους τομείς των υπηρεσιών και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σκιαγραφώντας τρία θεμελιώδη αιτήματα: Να αυξήσουμε τη δύναμη των εργαζομένων. Ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Καταπολεμήστε τη λιτότητα. Χτίστε την Κοινωνική Ευρώπη. Σταματήστε την Ακροδεξιά. Αυτά είναι:

  • «Καμία δημόσια σύμβαση χωρίς συλλογική σύμβαση» – αλλαγή της νομοθεσίας της ΕΕ για να δοθεί προτεραιότητα στις κοινωνικές δημόσιες συμβάσεις.
  • «80 τοις εκατό κάλυψη των συλλογικών διαπραγματεύσεων παντού» – ενίσχυση των τομεακών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
  • «Δημιουργία κλοπής μισθών και εγκληματικών αδικημάτων κατάρρευσης συνδικάτων με αυστηρές ποινές φυλάκισης» – δημιουργία πραγματικής αποτροπής για κακή εταιρική συμπεριφορά.

Με τις επικείμενες εκλογές τον προσεχή Ιούνιο, ζητάμε με σεβασμό την υποστήριξή σας και την υπεράσπιση των αρχών που κατοχυρώνονται στο έγγραφο.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο και την προσοχή σας. Αναμένουμε την ευνοϊκή ανταπόκρισή σας και αναμένουμε την προοπτική συνεργασίας για την εφαρμογή των μέτρων που περιγράφουμε στο μανιφέστο.