Τηλ: +357 99 644644 | Φαξ: +357 22 701616 | Email: epoet@cyta.com.cy

Αντιπροσωπία της ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ) στη Σερβία.

Αντιπροσωπία της ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ), με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Ηλία Δημητρίου, τον Α’ Αντιπρόεδρο Χριστόδουλο Κακουρή και τον Γενικό Οργανωτικό Γραμματέα Θεόδουλο Θεοδούλου, μετέβηκε στην Σερβία μετά από πρόσκληση των Σερβικών Συνδικάτων με αφορμή τους εορτασμούς της Εθνικής Εορτής της Σερβίας η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου σε ανάμνηση της εξέγερσης των Σέρβων εναντίον των Οθωμανών το 1804.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης έγιναν επαφές μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών όπου συζητήθηκαν εργασιακά θέματα που αφορούν τους εργαζομένους των δύο συνδικάτων και θέματα ευρύτερης συνεργασίας. Πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας
Ιδιαίτερες επαφές έγιναν και με την αποστολή από την Σερβική Δημοκρατία που είναι μία από τις δύο οντότητες της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης (η άλλη είναι η Ομοσπονδία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης) αφού είχαν καλεστεί επίσης στους εορτασμούς. Για την ιστορία η Σερβική Δημοκρατία ιδρύθηκε το 1992 στην αρχή του πολέμου της Βοσνίας με τη δηλωμένη πρόθεση να διαφυλάξει τα συμφέροντα των Σέρβων της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Μετά τη Συμφωνία του Ντέιτον του 1995, η Σερβική Δημοκρατία πέτυχε διεθνή αναγνώριση ως οντότητα εντός της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του σερβικού πληθυσμού της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης ζει στη Σερβική Δημοκρατία με την μεγαλύτερη πόλη και το διοικητικό της κέντρο την Μπάνια Λούκα.
Καλεσμένοι επίσης στις εκδηλώσεις ήταν αντιπροσωπία του ΤΕΥ-ΑΤΗΚ , της ΟΜΕ-ΟΤΕ και ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ.
Την αποστολή της ΕΠΟΕΤ συνόδεψε και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΗΟ συνάδελφος Ανδρέας Ηλια.