Τηλ: +357 99 644644 | Φαξ: +357 22 701616 | Email: epoet@cyta.com.cy

Ανακοίνωση Συνδικαλιστικών Οργανώσεων CYTA: Κλιμάκωση των μέτρων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Θέλουμε κατ’ αρχή να σας ευχαριστήσουμε για την αθρόα και δυναμική σας παρουσία στους χώρους που καθορίστηκαν για τις συγκεντρώσεις του προσωπικού, για την δίωρη στάση εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 3/1/2024 από τις 08.00 μέχρι τις 10.00.

Κανένας αγώνας, μικρός η μεγάλος δεν κερδίζεται από την άνεση του σπιτιού μας και κανένας δεν πρόκειται να μας υπολογίσει αν δεν δείξουμε πόσο αποφασισμένοι, ομόθυμοι και ενωμένοι είμαστε οι εργαζόμενοι μεταξύ μας. Έχουμε κάνει τα πάντα για να καταλήξουμε σε μια κοινά αποδεχτή συμφωνία με υπερβάσεις και συμβιβασμούς, κάτι που προφανώς η άλλη πλευρά δεν έχει εκτιμήσει, αντιθέτως το έχει εκλάβει ως αδυναμία. Για την εργατική ειρήνη όμως, που εμείς σαν συνδικαλιστικό κίνημα, την διαφυλάξαμε τόσα χρόνια σαν κόρη οφθαλμού, ώστε να μην διαταραχθεί, χρειάζεται να συμβάλλουν και τα δύο μέρη, κάτι που δυστυχώς η πλευρά του Οργανισμού δεν έχει φροντίσει να κάνει, με ενέργειες, παραλείψεις και μαξιμαλιστικές απαιτήσεις.

Ως εκ τούτου και μετά την δίωρη στάση εργασίας, αναμένουμε από την Διοίκηση και την Διεύθυνση του Οργανισμού, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους όσον αφορά την διασάλευση της εργατικής ειρήνης και να λάβουν επιτέλους σοβαρά υπ’ όψη τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος στο μεγάλο κεφάλαιο της Θεσμικής Καινοτομίας και της μετεξέλιξης του προσωπικού.

Ευχόμαστε να γίνουν δεύτερες σκέψεις από την πλευρά του Οργανισμού και να γίνει αντιληπτό ότι οι τελικές προτάσεις που μας δόθηκαν δεν μπορούν να γίνουν αποδεχτές ως έχουν. Από την δική μας πλευρά και σαν συνέχεια της σημερινής στάσης εργασίας, είμαστε αναγκασμένοι να κλιμακώσουμε τα μέτρα της αντίδρασης μας, καλώντας τα μέλη μας σε επ’ αόριστο αποχή από υπερωριακή απασχόληση, ενώ παράλληλα εξαγγέλλουμε 24ωρη προειδοποιητική απεργία για τις 16 Ιανουαρίου 2024.

Εκ των συνδικαλιστικών οργανώσεων,

ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ)

ΑΣΕΤ-Cyta

ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ

ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ-Cyta

ΣΕΠ-ΑΤΗΚ