Τηλ: +357 99 644644 | Φαξ: +357 22 701616 | Email: epoet@cyta.com.cy

24ον Παγκύπριο Συνέδριο – ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ)

Προς όλο το Προσωπικό

Το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010, πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο της ΣΕΚ στη Λευκωσία το 24ον Παγκύπριο Συνέδριο της ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ) .

Στο συνέδριο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία και το μέλλον του Οργανισμού μέσα στο ανταγωνιστικό περιβάλλον και τη συμμετοχή της ΕΠΟΕΤ στις οποιεσδήποτε εξελίξεις, την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, το πακέτο μέτρων για τη δημοσιονομική εξυγίανση και άλλα. Επίσης κατατέθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις μέσα από τις οποίες καταγράφεται το ενδιαφέρον των συνέδρων και κατ’ επέκταση του προσωπικού για το μέλλον του Οργανισμού. Έντονο ήταν το αίσθημα ότι οι αξίες και οι θεσμοί θα πρέπει να διαφυλαχτούν, καθότι θεωρούνται απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιβίωση της Cyta και κατ’ επέκταση των εργαζομένων.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου κ. Λοϊζος Παπαχαραλάμπους, ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ κ. Νίκος Μωϋσέως και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΗΟ κ. Νίκος Τάμπας. Παρευρέθηκαν επίσης ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της Βουλής κ. Ιωνάς Νικολάου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορείου και Βιομηχανίας κ. Λευτέρης Χριστοφόρου, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ κ. Δημήτρης Συλλούρης, εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ κ. Κώστας Κούκος , μέλη του Συμβουλίου και της Γενικής Διεύθυνσης, Διευθυντές και άλλα στελέχη της Cyta, μέλη των Γενικών Γραμματειών της ΣΕΚ και της ΟΗΟ, αξιωματούχοι των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ο Έφορος Συντεχνιών και άλλοι.

Οι σύνεδροι προχώρησαν σε έγκριση ψηφίσματος που αφορά την Κρατική Μερισματική Πολιτική για τη Cyta και εξέφρασαν τη διαφωνία τους για τον τρόπο τον οποίο το κράτος και η Βουλή αποφάσισαν και εκταμίευσαν τα τελευταία χρόνια €440.000.000 δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο φοβερά προβλήματα λειτουργικότητας του Οργανισμού.

Παράλληλα ζήτησαν από τη Γενική Γραμματεία να προχωρήσει τάχιστα σε επαφές με τα πολιτικά κόμματα για να τροποποιήσουν το Νόμο 117 (1) 2006 κατά τρόπο που το κράτος να έχει τη δυνατότητα να εισπράττει ως μέρισμα μέρος των κερδών του έτους και όχι επί των συσσωρευμένων πλεονασμάτων της Cyta.

Μέσα στα πλαίσια του συνεδρίου διεξήχθησαν αρχαιρεσίες για ανάδειξη των νέων μελών της Γενικής Γραμματείας της ΕΠΟΕΤ. Τα νέα μέλη της Γενικής Γραμματείας είναι τα ακόλουθα:

Ιωάννης Ευαγόρου – Πρόεδρος
Ηλίας Δημητρίου – Α’ Αντιπρόεδρος
Γεώργιος Κιρκίνης – Β’ Αντιπρόεδρος
Ορέστης Βασιλείου – Γενικός Γραμματέας
Κούλλης Κυριάκου – Βοηθός Γενικός Γραμματέας
Κυριάκος Αλλαγιώτης – Γραμματέας Μελετών και Ερευνών
Μιχάλης Σιέλης – Γραμματέας Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων
Στέλιος Χαραλάμπους – Γενικός Οργανωτικός Γραμματέας

Από την ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ – ΣΕΚ)