Τηλ: +357 99 644644 | Φαξ: +357 22 701616 | Email: epoet@cyta.com.cy

Συνάντηση της ηγεσίας της ΟΗΟ-ΣΕΚ με τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Cyta, κ. Ανδρέα Νεοκλέους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Η CYTA κατόρθωσε εν μέσω πανδημίας να επαναβεβαιώσει  την αξιοπιστία της

  • Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στις νέες προκλήσεις που έφερε η πανδημία

Απόλυτα θετική ήταν  συνεισφορά της Cyta, εν καιρώ πανδημίας, στην προσπάθεια διαφύλαξης της αξιοπιστίας και της απρόσκοπτης παροχής  του αγαθού της επικοινωνίας για σκοπούς, κοινωνικής συναναστροφής και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Αυτή ήταν η κοινή διαπίστωση, στη συνάντηση που είχε η ηγεσία της ΟΗΟ-ΣΕΚ στις 13/7/2020 με τον  Ανώτατο Εκτελεστικό  Διευθυντή –ΑΕΔ της Cyta, κ. Ανδρέα Νεοκλέους.

Την ηγεσία της ΟΗΟ-ΣΕΚ αποτελούσαν ο Γενικός Γραμματέας  και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ΣΕΚ Ανδρέας Ηλία  και Ηλίας  Δημητρίου αντίστοιχα.

Στη συνάντηση  συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με το ρόλο και την προοπτική της  Cyta καθώς και εργασιακά ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό, του Οργανισμού

Από πλευράς, του ΑΕΔ της Cyta διευκρινίστηκε και αναλύθηκε  ο στρατηγικός σχεδιασμός και η επιχειρησιακή συνέχεια του Οργανισμού, όπως αυτός αναθεωρήθηκε και αναπροσαρμόστηκε, με βάση και τα νέα δεδομένα  που δημιουργήθηκαν στον τομέα των τηλεπικοινωνιών από την διαχείριση της πανδημίας.

Στη συνάντηση τονίστηκαν τα ακόλουθα:

  1. Κατά γενική ομολογία η συνεισφορά της Cyta επιτεύχθηκε  χωρίς προβλήματα και στηρίχθηκε πρώτιστα στην αξιοπιστία του δικτύου και γενικότερα στις σοβαρές υποδομές του Οργανισμού. Το προσωπικό πρόθυμα ανέλαβε το βάρος που του αναλογούσε, συνεχίζοντας να παρέχει την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη στους πελάτες και μέσω της τηλεργασίας  πέτυχε να κρατήσει τον Οργανισμό αποτελεσματικό σε ώρες δύσκολες για τον τόπο.
  2. Οι ψηφιακές ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων έχουν αναπροσαρμοστεί λόγω της πανδημίας και φαίνεται ότι ο τηλεπικοινωνιακός τομέας θα πρέπει να είναι σε θέση να καλύπτει αξιόπιστα ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας για αξιόπιστη επικοινωνία των πολιτών και των επιχειρήσεων. Η τεχνική στήριξη  αναγκών υψηλών απαιτήσεων που θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη παροχή τηλεργασίας, τηλεσυναντήσεων,  τηλεκπαίδευσης, ηλεκτρονικής υγεία κ.α,  αποτελούν ανάγκες που επιβάλλεται να παρέχονται μέσα στο νέο περιβάλλον που δημιουργήθηκε. Η κοινωνία και η οικονομία μετατρέπονται σε «ανέπαφες δραστηριότητες» και  οδηγούνται σε εξ αποστάσεως  λειτουργικές διεκπεραιώσεις και ως εκ τούτου απαιτείται ασφάλεια διακίνησης πληροφοριών και μεγαλύτερη ταχύτητα. Η Cyta μπορεί και πρέπει να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις για τούτο, Διοίκηση , Διεύθυνση και Προσωπικό δηλώνουν αποφασισμένοι να  λειτουργήσουν προς αυτή τη κατεύθυνση.

Σε σχέση με τα θέματα προσωπικού συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό και  επαναβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα για συνέχιση της εσωτερικής διεργασίας συζήτησης των εργασιακών θεμάτων, που εδράζεται στον εξαντλητικό διάλογο και συναπόφαση για το κάθε θέμα που αφορά το Προσωπικό.

Η ρύθμιση και θεσμοθέτηση της τηλεργασίας και του Συστήματος   Διαχείρισης Απόδοσης είναι θέματα για τα οποία υπήρξε ήδη κατάληξη.

Τα θέματα των ωρομισθίων, αναγκαίων τροποποιήσεων των Κανονισμών προσωπικού και τα εργασιακά ζητήματα και οι πιθανές στρεβλώσεις που προέκυψαν σε εργαζόμενους  από την εφαρμογή οριζόντιων πολιτικών και άλλα θέματα είναι ζητήματα που απασχόλησαν επίσης τη συνάντηση και επαναβεβαιώθηκε η βούληση για συνέχιση των συζητήσεων μέχρι την επίλυση τους.

 

IMG_20200713_122302__02