Τηλ: +357 99 644644 | Φαξ: +357 22 701616 | Email: epoet@cyta.com.cy

Συμμετοχή της ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ) σε ανοικτή επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αγαπητοί μας συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Η ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ) ως μέλος της παγκόσμιας οργάνωσης UNI International και μέσω του Ευρωπαϊκού Τομέα της UNI Europa δήλωσε παρόν σε πανευρωπαϊκό κάλεσμα για αποστολή ανοικτής επιστολής προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που την καλεί να αλλάξει τους κανονισμούς της  Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε οι Κυβερνήσεις και οι δημόσιοι οργανισμοί  να αναθέτουν τις δημόσιες προσφορές τους μόνο σε οργανισμούς που συνομολογούν Συλλογικές Συμβάσεις για τη διασφάλιση των ωφελημάτων και δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αντιλαμβάνεστε πόσο ωφέλιμο θα προβεί αυτό για τον οργανισμό μας, τη Cyta μας, όταν και εφόσον επιτευχθεί, αφού η Cyta έχει Συλλογικές Συμβάσεις με τους εργαζομένους και ίσως να είναι ο μόνος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός στην Κύπρο που θα μπορεί να κερδίζει δημόσιες προσφορές. Παράλληλα αυτό βοηθά επιπρόσθετα στην παγιοποίηση των Συλλογικών Συμβάσεων τόσο στον οργανισμό μας και ειδικότερα στην προστασία των δικαιωμάτων και ωφελημάτων των εργαζομένων σε πιο μικρούς οργανισμούς.

 

Συνημμένα μπορείτε να βρείτε αυτούσια τόσο την εγκύκλιο, όσο και το ανοικτό γράμμα που ετοιμάστηκε από τη UNI Europa και αποστάλθηκε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σημειώνεται ότι στην ανοικτή αυτή επιστολή έλαβαν μέρος 99 ηγέτες συνδικαλιστικών οργανώσεων από 29 Ευρωπαϊκές χώρες και μέσα σε αυτή βρίσκεται και η συμμετοχή της Κύπρου μας μέσω του Προέδρου της ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ) Αντώνη Χρυσοστόμου.

 

Open letter to the European Commission: No public contracts for companies without collective agreements – Change Public Procurement Rules Now

 

Στον πιο κάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε τη δημοσίευση του συγκεκριμένου θέματος στο διαδίκτυο: Service sector unions call on the European Commission to change €2 trillion public procurement rules – UNI Europa (uni-europa.org)

 

 

ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ)

Ελεύθερη Παγκύπρια Οργάνωση

Εργαζομένων στις ΤηλεπικοινωνίεςUNI_Europa_OpenLetter_PublicProcurement_20-0322-finE016_21-0322_UpdatePublicProcurement-EN