Τηλ: +357 99 644644 | Φαξ: +357 22 701616 | Email: epoet@cyta.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο της ΣΕΚ το 26ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ).

Στο συνέδριο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία και το μέλλον του Οργανισμού μέσα στο ανταγωνιστικό περιβάλλον και τη συμμετοχή της ΕΠΟΕΤ στις οποιεσδήποτε εξελίξεις, την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, το πακέτο μέτρων για τη δημοσιονομική εξυγίανση και άλλα. Επίσης κατατέθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις μέσα από τις οποίες καταγράφεται το ενδιαφέρον των συνέδρων και κατ’ επέκταση του προσωπικού για το μέλλον του Οργανισμού. Έντονο ήταν το αίσθημα ότι οι αξίες και οι θεσμοί θα πρέπει να διαφυλαχτούν, καθότι θεωρούνται απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιβίωση της Cyta και κατ’ επέκταση των εργαζομένων.

Οι σύνεδροι προχώρησαν σε έγκριση ψηφίσματος που αφορά την Μετοχοποίηση/Αποκρατικοποίηση της Cyta και εξέφρασαν την αντίθεση τους στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της με ετοιμασία νέου νομοσχέδιου παρόλο που οι αριθμοί της οικονομίας βελτιώνονται μέρα με τη μέρα. Δηλώνουν δε κατηγορηματικά ότι, δεν πρόκειται να συναινέσουν σε λογικές και πολιτικές που ισοδυναμούν με εκπτώσεις ζωτικών συμφερόντων του τόπου.

Θεωρούν αυτονόητο και αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίσει ότι, μέσα από τις όποιες διεργασίες ακολουθούνται για τυχόν αποκρατικοποίηση της Cyta δεν πρέπει να θυματοποιούνται καθ’ οιονδήποτε τρόπο οι εργαζόμενοι.

Επίσης οι Σύνεδροι συζήτησαν την βιωσιμότητα της CytaHellas και Cyta UK, όπου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τάχιστα οι δύο αυτές θυγατρικές εταιρίες πρέπει να αποξενωθούν από την Cyta.

Μέσα στα πλαίσια του συνεδρίου διεξήχθησαν αρχαιρεσίες για ανάδειξη των νέων μελών της Γενικής Γραμματείας της ΕΠΟΕΤ. Τα νέα μέλη της Γενικής Γραμματείας είναι τα ακόλουθα:

Αντώνης Χρυσοστόμου – Πρόεδρος
Χριστόδουλος Κακουρή – Α’ Αντιπρόεδρος
Μάριος Αντωνίου – Β’ Αντιπρόεδρος
Ηλίας Δημητρίου – Γενικός Γραμματέας
Γιώργος Φυλακτού – Βοηθός Γενικός Γραμματέας
Σωτήρης Χαραλάμπους – Γραμματέας Μελετών και Ερευνών
Νικόλας Μιχαηλίδης – Γραμματέας Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων
Θεόδουλος Θεοδούλου – Γενικός Οργανωτικός Γραμματέας
Κώστας Μανούχου – Ταμίας

Από ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ)
1η Νοεμβρίου, 2017