Τηλ: +357 99 644644 | Φαξ: +357 22 701616 | Email: epoet@cyta.com.cy

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – 2013

europad2013

Η ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ) όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που φέτος έχει ως σκοπό την ανάδειξη της θέσης της γυναίκας όπως διαμορφώνεται από την κρίση και τη λιτότητα με την οποία επιχειρείται η αντιμετώπισή της και του ρόλου των γυναικών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Η διαπίστωση παραμένει πως στον επαγγελματικό στίβο οι μεγάλες διαφορές ανδρών-γυναικών παραμένουν με χαρακτηριστικό παράδειγμα στην Ευρώπη τα Διοικητικά Συμβούλια των μεγαλύτερων επιχειρήσεων, όπου μόνο το 13,7% των μελών είναι σήμερα γυναίκες.

Η Γυναίκα σήμερα δίνει καθημερινά με τόλμη και γενναιότητα τον προσωπικό της αγώνα στην εργασία, στην οικογένεια και στην κοινωνία γενικότερα.

Η ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ) επέλεξε και φέτος να εκφράσει την αγάπη και εκτίμησή της προς τη Γυναίκα με τον τρόπο που εσείς αγκαλιάσατε ως τον πιο κατάλληλο.

Η Γενική Γραμματεία της Οργάνωσής μας, έχει και φέτος αποφασίσει να συνεισφέρει εκ μέρους σας το ποσό των €1000 στο σύνδεσμο Europa Donna Κύπρου που στόχο έχει την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Αναγνωρίζοντας το μεγαλείο της προσφοράς της γυναίκας στη ζωή η ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ) καταθέτει, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το σεβασμό και την εκτίμησή της σε όλες εσάς που αγωνίζεστε για την ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας των δύο φύλων.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στη διακήρυξη του για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αναφέρει:

«Φέτος, στην Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών, μετατρέπουμε την οργή μας σε δράση. Δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε διώξεις για τα εγκλήματα κατά των γυναικών. Ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας να καταπολεμήσουμε αυτή την απειλή για την παγκόσμια υγεία, όπου και αν παραμονεύει – σε σπίτια και επιχειρήσεις, σε εμπόλεμες ζώνες και ειρηνικές χώρες, καθώς και στη σκέψη των ανθρώπων που επιτρέπουν τη συνέχιση της βίας.

Κατά το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ η αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα όλων των δραστηριοτήτων για την επιβολή, τη διατήρηση και την οικοδόμηση της ειρήνης.

Από την ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ)
8 Μαρτίου 2013